سامانه مودیان :سامانه مودیان اعتبار سازمان مالیاتی

در ابتدا با تاریخچه، تاسیس و نحوه اجرای آن توسط سازمان امور مالیاتی کشور به عنوان مدیریت و مسئول آن بیشتر آشنا شویم.
قانون پایانه ای فروشگاهی و سامانه مودیان در تاریخ 1398/07/21 به تصویب رسید و جهت اجرا به دولت ابلاغ گردید. در ماده3 سازمان را موظف نموده ظرف مدت پانزده ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون سامانه مودیان را راه اندازی و امکان ثبت نام مودیان در سامانه و صدور صورتحساب الکترونیکی را از طریق سامانه مزبور فراهم آورد.

اجرای مودیان

با درنظر گرفتن مدت مدنظر قرار گرفته در متن ماده3 قانون، سازمان امور مالیاتی تقریبا در اواخر سال 1399 ، با راه اندازی سامانه و ثبت نام مودیان به تکلیف قانونی خود عمل مینمود و لیکن با اذعان مسئولین وقت سازمان به دلیل نداشتن بستر مناسب و زیرساخت های لازم، اجرای کار به اواخر سال 1401 موکول گردید .یعنی از آن مدت درنظر گرفته شده اولیه ، حدود پانزده ماه دیگر هم سپری شد. اولین فراخوان مربوط به شرکت های پذیرفته شده در بورس که از تاریخ 1401/08/01 و دومین فراخوان مربوط به شرکت های دولتی که از تاریخ 1401/10/01 همه مکلف شدند در سامانه مودیان ثبت نام و نسبت به ارسال صورتحساب اقدام نمایند.

چالش های مودیان

همچنان که ضعف در زیرساخت های سامانه به شدت مشاهده می شد در یک اقدام عجیب و کم سابقه سازمان امور مالیاتی با شروع سال 1402 کلیه اشخاص حقوقی، مکلف به ثبت نام و ارسال صورتحساب به سامانه مودیان شدند.

بدون اینکه آموزش و راهنمایی برای کار با سامانه مؤدیان منتشر شود، ناگهان ضرب‌الاجلی برای اجرای آن از ابتدای سال 1402 تعیین شد. به‌طور مثال، بحث امضای دیجیتال و کارپوشه مالیاتی مطرح شد که هیچ‌کس نسبت به آن آگاهی نداشت و کم‌کم‌ شرکت‌های نرم‌افزاری دراین‌باره اطلاع‌رسانی کردند. اداره مالیات نیز یک‌سری دفترچه‌های 80-70 صفحه‌ای شامل دیتای فنی و برنامه‌نویسی منتشر کرد تا شرکت‌ها با ملزومات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری کار با سامانه مؤدیان آشنا شوند، اما به‌علت پیچیدگی‌ها، پیاده‌سازی آن توسط شرکت‌ها امکان‌پذیر نبود. این درحالی است که در سامانه معاملات فصلی، امکان درج به‌صورت دستی وجود داشت، اما در سامانه مؤدیان نمی‌توان فاکتوری را به‌صورت دستی وارد کرد و باید دیتای آن حتماً از واسطه‌های نرم‌افزاری به سامانه منتقل شود.

چالش‌های سامانه مودیان از شروع تا الان; چه زمانی این چالش‌ها خاتمه پیدا ‌می‌کنند؟

شروع چالش بزرگ برای شرکت ها از همین ابتدای سال شروع شد، کمتر کسی از نحوه ثبت نام و اتصال به سامانه خبر داشت، سازمان مالیاتی فقط تکلیف را مشخص کرده بود و هیچ نظام آموزشی مدون، اطلاع رسانی دقیق و به موقع،  اجرای محیط آزمایشی، فراخوان به صورت مرحله ای و سایر موارد از این قبیل در کار نبود. انگار مرغ سازمان فقط یک پا داشت که فقط اصرار به ثبت نام و ارسال صورتحساب به سامانه مودیان.

سازمان چاره ای ندارد جز به تعویق انداختن مهلت های اعلام شده قبلی و در نهایت مجلس شورای اسلامی قانون تسهیل تکالیف مودیان را تصویب می نماید. در نهایت کلیه اشخاص حقوقی و برخی اشخاص حقیقی از تاریخ 1402/10/01 مکلف به ثبت نام و ارسال صورتحساب در سامانه می شوند و این مهلت دیگر قابل تمدید نیست.

حرف آخر اینکه با گذشت نزدیک پنج سال از تصویب قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان همچنان ضعف در اجرای آن از طرف سازمان امور مالیاتی کشور به وضوح مشاهده می شود. مشکلات عدیده، ابهامات گوناگون، ضعف در پاسخگویی، فراهم نمودن بستر مناسب و زیرساخت های لازم را می توان از این دست نام برد.

چرتکه پرداز
موسسه حسابداری چرتکه پرداز

تجربه و اعتماد دو مولفه اساسی برای اثبات کیفیت خدمات توسط هر سازمان می باشد که جز با گذشت زمان بدست نمی آید. در این میان موسسه مالی و حسابداری چرتکه پرداز اعتماد شرکتها، کسب و کارها و سازمان های مختلف را به خود جلب کرده است.

رسالت ما ارایه خدمات با بهترین کیفیت در بالاترین سطح حرفه ای ممکن به مشتریانمان است. اعتقاد داریم که با این طرز عمل، می توانیم اعتبار خود را افزایش دهیم تا در حرفه مان بهترین بمانیم. ما به رعایت ارزش های اخلاقی با عمل کردن به آن ها، اعتقاد راسخ داریم.

قوانین پیچیده، بخشنامه‌های متعدد و ابهام و تعارض در قوانین، ایجاد یک گزارش مالی و ارائه آن به استفاده کنندگان برون سازمانی اعم از سازمان امور مالیاتی، سازمان تامین اجتماعی و .. را کاری بسیار تخصصی کرده است. این دشواری و پیچیدگی نه‌تنها باعث اتلاف وقت سازمان‌ها و شرکت‌ها می‌شود، بلکه درنهایت موجب تحمیل هزینه های سنگین می‌شود و خسارت‌های گاه جبران‌ناپذیری را برای شرکت‌ها و سازمان‌ها به همراه می‌آورد. ما در موسسه چرتکه پرداز ادعای تسط کامل بر تمام قوانین و مقررات را نداریم اما همواره در تلاشیم که از آخرین تغییرات علم حسابداری و قوانین کشور با اطلاع بوده دانش خود را بروز نگهداریم.

جهت ارتباط با ما

آدرس :

گیلان، لنگرود، بلوار شهید عبدالکریمی، روبه روی پلیس+۱۰، کوچه صدف، پلاک۱۰، موسسه حسابداری چرتکه پرداز

تلفن تماس:

013-42531537

09112437827

09368418004

ایمیل پشتیبانی:

chortkepardaz00@gmail.com

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.